prijave u tijeku

Varaždinska Biskupija objavila natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima

Objavljeno: 27.11.2023. 20:09

Zadnja izmjena: 27.11.2023. 20:09

Foto: Arhiva

Zaklada Varaždinske Biskupije za pomoć učenicima i studentima otvorila je natječaj za dodjelu stipendija i druge vrste pomoći za tekuću školsku i akademsku godinu 2023./2024.

Pravo sudjelovanja imaju učenici osnovnih i srednjih škola, kao i studenti s prebivalištem na području Varaždinske biskupije, a koji nisu već nositelji neke druge stipendije ili pak primatelji pomoći s iste ili slične osnove. Sukladno broju izabranih primatelja, a u odnosu na sredstva koja su Zakladi na raspolaganju, odredit će se visina stipendija odnosno iznos jednokratne ili višekratne pomoći.

- Uz socijalno stanje i materijalne prilike u obitelji, osobita pažnja prilikom odabira primatelja stipendije ili druge vrste pomoći bit će ujedno dana podnositeljima molbi iz obitelji s malodobnom djecom, iz višečlanih obitelji, učenicima i studentima s invaliditetom, s oštećenjem zdravlja i/ili s teškoćama u razvoju, a koji pohađaju školu odnosno fakultet - naveli su iz Biskupije.

Zainteresirani za dodjelu stipendije ili druge vrste pomoći moraju na adresu: Varaždinska biskupija, Zaklada za pomoć učenicima i studentima, Pavlinska 4, 42 000 Varaždin, u zatvorenoj omotnici poštom ili osobno dostaviti osobnu molbu potpisanu i ovjerenu i od mjesnog župnika i ispunjenu prijavnicu, do 4. prosinca 2023. godine.

Komentari