blagdan uskrsa

Varaždinska biskupija objavila termine video prijenosa blagdanskih misa

Objavljeno: 05.04.2020. 11:28

Zadnja izmjena: 05.04.2020. 11:29

„Liturgijska slavlja godišnje proslave vazmenog otajstva ove će godine, zbog poštivanja odredbi civilnih vlasti i odredbi Hrvatske biskupske konferencije od 20. ožujka, biti slavljena bez prisustva naroda, te će biti prlagođena spomenutim novonastalim uvjetima“, poručuju iz Varaždinske biskupije.

Vjernike se poziva da sudjeluju u litrugijskim slavljima posredstvom medija, koji su organizirani su u suradnji s VTV televizijom, a moći će se pratiti i putem web portala Varaždinske biskupije. Prijenosi liturgijskih slavlja iz varaždinske katedrale na VTV televiziji održat će se prema sljedećem rasporedu:

  • Cvjetnica, nedjelja Muke Gospodnje u 9:00
  • Veliki četvrtak, Misa Večere Gospodnje u 19:00
  • Veliki petak, Služba Muke Gospodnje u 15:00
  • Velika subota, Uskrsno bdjenje u 22:00
  • Uskrs u 9:00

Posebnu pozornost Varaždinska biskupija svraća na blagoslov jela za Uskrs. Ove godine, iznimno, svećenici ne mogu blagosloviti jelo za Uskrs na uobičajeni način u crkvi.

- Svećenici će, nakon Euharistije u crkvi, moliti blagoslov za sve (izostavivši škropljenje blagoslovljenom vodom), no neka se blagoslov obavi u obitelji kao „kućnoj crkvi“ na način da roditelji (otac ili majka), nakon zajedničke molitve Očenaš, zazovu Božji blagoslov na ovaj način – poručuju iz Biskupije, a detalji su dostupni na sljedećem linku.

Komentari