'veliko priznanje'

Varaždinska bolnica dobila prestižnu akreditaciju za izvanrednu skrb o pacijentima

Objavljeno: 04.07.2023. 13:20

Zadnja izmjena: 04.07.2023. 13:30

Opća bolnica Varaždin postigla je izvrsne rezultate na akreditaciji prema američkoj akreditacijskoj kući AACI (Medical Accreditation Commission International).

Kako je tom prilikom rečeno, ova akreditacija predstavlja veliko priznanje za varaždinsku bolnicu i potvrdu posvećenosti o kvaliteti skrbi o pacijentima jer se radi o jednoj od najjačih akreditacijskih kuća za bolnice u svijetu. Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak istaknuo je kako varaždinska bolnica ostaje posvećena pružanju visokokvalitetne zdravstvene skrbi svojim pacijentima te će nastaviti raditi na stalnom unaprijeđenju naših procesa i standarda. Zahvalio je svim djelatnicima na predanom radu i podršci.

- To je rezultat naše predanosti uspostavi sustava sigurnosti i kvalitete skrbi za naše pacijente. Također, ovaj izvrstan rezultat pokazuje kontinuitet i napredak u našem radu te potvrđuje angažman i sudjelovanje svih djelatnika bolnice koji su prepoznali važnost ovakvog načina rada. Visoki standardi koje njegujemo u našoj bolnici urodili su plodom te predstavljaju potvrdu naše predanosti pružanju sigurne i kvalitetne skrbi pacijentima - poručio je Poljak.

Specijalistica neurologije i pomoćnica ravnatelja za kvalitetu Dubravka Dobec-Gorenak objasnila je kako je Opća bolnica Varaždin uspješno prošla inicijalni audit. U skladu s pravilima akreditacijske kuće AACI, nakon inicijalnog audita slijede dva periodička audita u razdoblju od godinu dana. Prvi periodički audit Opća bolnica Varaždin uspješno je provela 26. i 27. lipnja, a rezultat je iznosio visokih 88,84 posto.

Komentari