preventivni pregledi

Varaždinska bolnica provodi sistematske preglede za branitelje

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.10.2017. 17:15

Zadnja izmjena: 13.10.2017. 17:22

Opća bolnica Varaždin provodi preventivne sistematske preglede hrvatskih branitelja na području Varaždinske županije kojima je svrha i cilj programa što ranije otkrivanje onkoloških, kardiovaskularnih i drugih nezaraznih bolesti.

Županijska koordinatorica za branitelje Snježana Hunjet poručila je kako se za sistematski pregled trebaju javiti branitelji koji dobiju poziv iz Županijskog ureda za branitelje, a pravo ostvaruju hrvatski branitelji koji su proveli više od 500 dana u borbenom sektoru bez statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida (HRVI), nezaposleni i branitelji u težem materijalnom stanju te je dodala da ukoliko ispunjavanju navedene uvjete, odgovor mogu dobiti na broj telefona 042/231-131.

Iz bolnice poručuju kako su osigurali raspoložive termine i uslugu obavljanja pregleda, a branitelji koji ostvaruju uvjete i proslijeđeni su za sistematski pregled bit će pozivani telefonom, a na kućnu adresu će dobiti pisanu uputu za pregled sedam dana prije pregleda. Uputu za pregled branitelji mogu dobiti i radnim danom od 7 do 8 i od 14 do 15 sati na broj telefona 042/393-505.

 

 

Komentari