VARAŽDINSKI TOP

Varaždinska građanska garda kreće s novim ciklusom svečane smjene straže

Objavljeno: 14.04.2021. 18:19

Zadnja izmjena: 14.04.2021. 18:27

Foto: Arhiva

Ove subote, 17. travnja 2021. godine Varaždinska građanska garda kreće sa novim ciklusom svečane smjene straže ispred gradske vijećnice i izvođenjem glasnog pucnja na Starom gradu. Poštujući sve mjere i preporuke Stožera Civilne zaštite straža će se održati u starom terminu od 11 do 12 sati.

Prvi - novi- stanovnik “Purgarske kuće slavnih”, prvi “topnik” u novoj sezoni bit će Mario Šoštarić, ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice “Metel Ožegović”. 

Ostati će zapisano da je u njegovom mandatu Varaždinska knjižnica i čitaonica i dobila novi prostor i nove sadržaje. Mario je uspješan ravnatelj ustanove u kulturi Grada Varaždina, jedne od najstarijih na ovim prostorima, Mario je kolekcionar, diplomirani knjižničar, ponosni otac i Varaždinec. 

Varaždinska građanska garda, kao prvo nematerijalno kulturno dobro Grada Varaždina i čuvar tradicije i kulture našeg grada zahvalna je Mariju za svu predanost i ukupan angažman oko realizacije tako važnog projekta za kulturu našeg grada. Svoju zahvalnost iskazuje mu mjestom iza Varaždinskog topa.

Komentari