VARAŽDINSKA GRAĐANSKA GARDA

Varaždinska građanska garda prirediti će praizvedbu “Purgar marša”, Davora Bobića, povodom 270-te obljetnice

Objavljeno: 08.09.2020. 19:08

Zadnja izmjena: 08.09.2020. 19:16

Ove subote,12. rujna 2020. godine, Varaždinska građanska garda prirediti će praizvedbu “Purgar marša”, autora maestra Davora Bobića, povodom 270-te obljetnice Varaždinske građanske garde.

Događaj počinje u 11 sati dolaskom Udruge Varaždinska građanska garda  na glavni gradski trg, Trg kralja Tomislava, popularno Korzo.

  • U 11 sati i 15 minuta slijedi prijavak nadzapovjedniku Varaždinske građanske garde, gradonačelniku Ivanu Čehoku, pregled postroja, odnosno članova i članica Udruge Varaždinska građanska garda
  • U 11 sati i 25 minuta nadzapovjednik će svečano uručiti sablju novom dočasniku VGG, naredniku Bojanu Hegediću, te će se predati ukoričeni notni zapisi ravnatelju Državnog arhiva u Varaždinu - Damiru Hrelji, ravnatelju Gradskog muzeja Varaždin i naravno samom autoru - maestru Davoru Bobiću.
  • U 11 sati 40 minuta, uz pratnju bubnjeva Varaždinska građanske garde krećemo  na Kapucinski trg. Tamo će se u 12 sati izvesti praizvedba “Purgar marša”, skladatelja maestra Davora Bobića, uz pucanj iz topa Darka Navoja.

Kako je ovo posljednji službeni izlazak Varaždinske građanske garde i posljednji pucanj iz topa ove godine, tu priliku pružili smo Darku Navoju, povodom završetka njegove radne karijere, odnosno odlaska u mirovinu.

Profesor Navoj svojim dugogodišnjim radom na Glazbenoj školi u Varaždinu, kao profesor trube, od školovao je brojne glazbenike, mnogi od njih nastavili su školovanje na glazbenim akademijama u Hrvatskoj i Europi i sada su članovi uglednih glazbenih kuća. Ljubav prema glazbi proširio je i na Gradski puhački orkestar hrvatskih željeznica, orkestar koji je prema mišljenju struke jedan od najboljih u Repubilci Hrvatskoj. Dokaz tome su brojni nastupi na državnim smotrama, kao i zlatne plakete osvojene u Velenju, Ostravi i Rybniku. Uspješna dugogodišnja suradnja Gradskog puhačkog orkestra i Varaždinske građanske garde sigurno je zasluga i profesora Darka.

"Ovim činom želimo se zahvaliti profesoru Navoju, poželjeti mu ugodne dane u “penziji”, jer koliko ga poznajemo - u mirovinu neće tako skoro.

Do iduće godine i novih glasnih pucnjeva pozdravljam Vas pozdravom Varaždinske građanske garde Za hrvatski - s Božjom pomoći! Zapovjednik, poručnik Dražen Loparić." poručuju varaždinski purgari.

Komentari