Gradska vijećnica Grada Varaždina u subotu na večer zasjela je ružičastim sjajem, a članice Mamme kluba Varaždin, udruge žena oboljelih od raka dojke pustile su u zrak balone u sjećanje na svoje preminule članice.

Varaždin se time priključio gradovima diljem zemlje i svijeta koji po 21. put obilježavaju Dan ružičaste vrpce s ciljem smanjenja smrtnosti od raka dojke. Pokrovitelj te humanitarne akcije je Grad Varaždin, a podršku su svojim prisustvovanjem izrazile zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica i pročelnica Mirna Kezele.

Listopad je mjesec borbe protiv raka a članice udruge ističu: Do tog cilja može se doći samo prevencijom, koja započinje edukacijom žena i osvješćivanjem o potrebi samopregleda i pregleda dojki nama dostupnom dijagnostikom. I zato upravo ovom akcijom želimo još jedanput ukazati ženama da  vode brigu o svom zdravlju preventivno, odlaze na preventivne preglede, odazovu se mamografskom pregledu na poziv Ministarstva zdravstva.

Prisutne članice i građane koji su došli podržati ovu vrijednu akciju pozdravila je predsjednica Udruge Marija Hrašćanec koja je naglasila važnost preventivnih pregleda u cilju smanjenja smrtnosti od raka dojke.

 

Ključne riječi: Grad Varaždin, grad varaždin,

Komentari

03.10.2020. 21:07h Zadnja izmjena: 03.10.2020. 21:09