u restoranu fontana

Županijska podružnica Udruge Hrvata BiH „Prsten“ održala deseto blagdansko druženje

Objavljeno: 06.01.2020. 15:40

Zadnja izmjena: 06.01.2020. 15:40

Podružnica Varaždinske županije Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine „Prsten“ u subotu, 4. siječnja 2020. godine, u restoranu Fontana Crnković u Varaždinu održala je već deseto blagdansko druženje članova i prijatelja.

Pred ispunjenom dvoranom predsjednik Podružnice Ivica Andrić podsjetio je da u Varaždinskoj županiji djeluju već 11 godina. - Prije nekoliko godina, nekolicina ljudi, riješivši svoje egzistencijalno pitanje, odlučila je želju za druženjem i očuvanjem običaja i tradicije kraja iz kojeg dolaze osnovati udrugu pod nazivom „Prsten“. To im je i uspjelo i zahvaljujem na tome - rekao je Andrić te zahvalio i počasnom predsjedniku podružnice Stjepanu Stjepiću, koji je otvorio podružnicu u Varaždinskoj županiji, te njegovom nasljedniku Mariju Paureviću.

- Mi smo došli iz naših krajeva, naselili smo se diljem Hrvatske i treba reći hvala tim ljudima, koji su tada u teškim situacijama otvorili svoja vrata, otvorili svoja srca i pomogli nam. I danas su ovdje naši prijatelji, a kraj iz kojeg dolazimo čuvamo u srcu - naglasio je Andrić.

Udruga „Prsten“ u cijeloj Hrvatskoj danas broji preko tri i pol tisuće fizičkih članova i preko dvije stotine pravnih. Na blagdanskom druženju u Varaždinu bio je i predsjednik „Prstena“ Pavo Zubak. - Drago mi je da sam ponovo u Varaždinu. Kad kažem da mi je drago da smo zajedno, od ove godine pričat ćemo o tome više zato što smatramo da je to izuzetno važno. Moram pohvaliti podružnicu, rade na svim poljima i to je jedan od primjera kako bi podružnica trebala izgledati - kazao je Zubak pozdravljajući članove i prijatelje Udruge „Prsten“ te istaknuo da je zajedništvo ključ opstanka svih nas.

- Netko je od nas ovdje došao svojom voljom, netko je došao 90-ih godina, ali svi smo bili dobro dočekani. Hvala svim domaćima. Ima ovdje domaćih, im nas koji smo sada isto tako domaći, ima nas iz Đakova, Zagreba, Varaždina, Osijeka, sa svih strana i to je pravo zajedništvo - rekao je Zubak.

Na blagdanskom je druženju bio i Goran Kaniški, načelnik Općine Gornji Kneginec, koja podupire djelovanje „Prstena“ od njegovih početaka. - Želim i dalje pružiti ruku suradnje Udruzi „Prsten“. I dalje su vrata Općine Gornji Kneginec otvorena, svi naši resursi su vam i dalje na raspolaganju, da možete i dalje uvježbavati svoje kulturno-umjetničko društvo. Posebno zahvaljujem mladima koji su preuzeli vođenje ove udruge - kazao je Kaniški.

U zabavnom dijelu programa blagdanskog druženja Podružnice Varaždinske županije Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine „Prsten“ nastupili su zabavno-tamburaška narodna grupa „Slavonski san“, Izvorna grupa „Otkriće“, Plesni studio „Takt“ i KUD „Prsten“.

Komentari