Zlatna košarica 2023.

Varaždinska tvrtka Marker tehnološki dobavljač godine!

Objavljeno: 12.06.2023. 09:24

Zadnja izmjena: 12.06.2023. 10:37

Na ovogodišnjoj dodjeli nagrade za najbolja ostvarenja u maloprodaji i industriji robe široke potrošnje, Zlatna košarica 2023., nagradu za tehnološkog dobavljača godine dobila je Varaždinska tvrtka Marker.

Ova tvrtka koja se bavi izradom internetskih trgovina je ujedno i najnagrađivanija hrvatska web agencija specijalizirana za uvođenje eCommerce rješenja. Markeru je to druga titula nakon što je najbolji bio i 2020. godine.

Cilj ove nagrade je nagraditi tehnološkog dobavljača (ili razvojni tim u sklopu tvrtke) čije su inovacije u 2022. godini u najvećoj mjeri unaprijedile prodaju, profitabilnost, efikasnost i reputaciju maloprodavača, distributera ili proizvođača u FMCG sektoru.

Strateška važnost

Zlatna košarica i u svom osmom izdanju dodjeljivala se istaknutim predstavnicima u djelatnostima maloprodaje i proizvodnje robe široke potrošnje prepoznavajući pritom i tehnološke subjekte koji doprinose razvoju oba spomenuta gospodarska sektora.

Ne treba previše naglašavati o koliko se strateški važnim granama gospodarstva radi te u kojoj se mjeri kretanja u proizvodnji i trgovini prelijevaju na svakodnevni život hrvatskih građana, ali treba svakako reći da je protekla, 2022. godina sa sobom donijela nove izazove prvenstveno u vidu rekordno visokih stopa inflacije i sve viših cijena proizvoda na policama trgovačkih lanaca.

Komentari