vincekovo

Varaždinska vinska priča predstavljena u Zagrebu, degustirala su se najbolja vina iz županije

U Zagrebu je organizirana vinska radionica gdje su se prezentirala i degustirala najbolja vina iz Varaždinske županije
Objavljeno: 24.02.2020. 12:44

Zadnja izmjena: 24.02.2020. 12:45

Foto: Ivan Goričanec

Od ove će godine svi zaljubljenici u vino te cijela vinska javnost Međunarodnu izložbu mladih vina u Ludbregu prepoznavati kao manifestaciju pod nazivom „Vincekovo“.

Naime, dvadeset i osma izložba zaključena je velikom svečanošću 31. siječnja ove godine u Ludbregu. Ovogodišnjom organizacijom manifestacija „Vincekovo“ .usvojeno je novo ime izložbe i postavljene sasvim nove grafičke konstante. Treba istaknuti kako su se ustaljenoj sudačkoj komisiji za ocjenjivanje mladih vina po prvi put pridružilii ugledni sommelieri i vrsni poznavatelji vina Zoltan Gyorffy iz Mađarske i Jože Rozman iz Slovenije, a iz Hrvatske im je pridružen Siniša Lasan - trostruki državni sommelier prvak i sudac na londonskom Decanteru.

Pokazalo se kako je upravo angažman Siniše Lasana izazvao najviše zanimanja a to pokazuju i izrazito posjećene vinske radionice u Varaždinu i Ludbregu, zainteresiranost određenih vinarija za nove načine pristupa vinu i tržištu te medijsko zanimanje i praćenost.

Zbog toga se jedna radionica organizirala u petak u Zagrebu, u Pupitresu, kultnom Wine & Coffe baru Jelene Šimić Valentić.

Tamo su se prezentirala najbolja od najboljeg iz Varaždinske županije, pa su tako predstavljeni sauvignoni Lovrini Vinogradi i Kotolenko, graševine Šafran i Kopjar, rajnski rizlinzi Najman i Stručić, manzoni Makar i Šafran, muškati žuti Kežman i DeMar, natur graševina Stručić te pinoti crni Najman, Kopjar i Mežnarić.

Komentari