Obrtnički i gospodarski sajam

Varaždinska županija je partner sajma u Koprivničko-križevačkoj županiji

Objavljeno: 11.11.2022. 19:09

Zadnja izmjena: 11.11.2022. 19:09

Na temu "Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije" u Križevcima je u petak otvoren 24. po redu Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije.

Tradicija koja je počela 1996. godine s tridesetak izlagača, pretvorila se u trodnevni događaj za koji interes već godinama pokazuju obrtnici i gospodarstvenici iz cijele države, ali i šire. Kako je Varaždinska županija ovogodišnji partner Sajmu, župan Anđelko Stričak čestitao je Koprivničko-križevačkoj županiji na organizaciji.

- Kaže se kako s rodbinom moraš biti dobar, a ja naglašavam da sa susjedima moraš biti još bolji. Mi s Koprivničko-križevačkom županijom imamo najdužu granicu, tako da me svaki vid suradnje veseli. Na području Varaždinske županije registrirano je 4.500 tvrtki, oko 3.300 obrta i više od 8.000 OPG-ova, a to je ukupno oko 16 tisuća poduzetničkih subjekata. Usporedimo li to s brojem stanovnika, ispada da svaki deseti stanovnik naše županije u nekom vidu poduzetničkih voda, što puno govori o mentalitetu ljudi sa sjevera Hrvatske - rekao je Stričak, između ostalog.

Sajam je u ime predsjednika Vlade RH otvorila ministrica Nataša Tramišak koja je izrazila uvjerenje da će i dobre vijesti koje dolaze s europske razine, ulazak RH u eurozonu i schengenski prostor, pomoći u razvoju poslovanja gospodarstvenika i internacionalizaciji poslovanja te dolasku novih investitora.

Komentari