povodom blagdana

Foto - Županija najpotrebitijima podijelila 600 poklon paketa za Uskrs

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.03.2021. 14:28

Zadnja izmjena: 31.03.2021. 15:29

Varaždinska županija izdvojila je 45 tisuća kuna za 600 poklon paketa s prehrambenim namirnicama u kojima su bili šunka, sir, jaja, boja za jaja te domaći keksi.

Poklon paketi namijenjeni su prije svega, ljudima starije životne dobi, te onima koje su slabijeg imovinskog stanja, nepokretnima, slabo pokretnima i teško pokretnim osobama te osobama koje žive u staračkim samačkim domaćinstvima. I ovoga puta su u podjeli paketa sudjelovale gerontodomaćice i volonteri iz Društva Crvenog križa Varaždinske županije, te članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava. 

Akciju je osobno podržala te sudjelovala u podjeli paketa na području Općine Breznički Hum saborska zastupnica, ujedno i savjetnica župana Natalija Martinčević, inače volonterka  Društva Crvenog križa Varaždinske županije.

-  Varaždinska županija je kroz protekle četiri godine pokazala iznimnu socijalnu osjetljivost i pokrenula čitav niz socijalnih programa kojima je obuhvaćeno više od 4.500 stanovnika Varaždinske županije, a što je iskorak koji nije napravila niti jedna druga Županija u Hrvatskoj. U ovo  blagdansko doba je svakako najljepše i najbolje pomagati, a kada uzmemo u obzir da i ovog Uskrsa zbog pandemije mnogi ne mogu van kuće, onda ta pomoć znači višestruko - rekla je Natalija Martinčević.

Komentari