drugi najveći iznos

Varaždinska županija od Ministarstva turizma dobila 400 tisuća kuna za razvoj cikloturizma

Varaždinska županija prijavila je na natječaj Ministarstva turizma na Program razvoja cikloturizma na kontinentu projekt ''Razvoj vanjske biciklističke ture''.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.04.2019. 10:12

Zadnja izmjena: 23.04.2019. 10:12

Varaždinska županija prijavila je na natječaj Ministarstva turizma na Program razvoja cikloturizma na kontinentu projekt ''Razvoj vanjske biciklističke ture''. Projekt je prihvaćen i odobrena su nam sredstva za provedbu u iznosu od 400 tisuća kuna što je drugi najveći iznos od 14 kontitentalnih županija.

Ovim projektom najatraktivniju tzv. Vanjsku rutu koja povezuje Sloveniju s Koprivničko-križevačkom županijom prolazeći podnožjem Ivančice u dužini od 1385 kilometara napokon će se urediti za cikloturiste, a prijavljene su sljedeće aktivnosti:

  • izrada prometnog elaborata za signalizaciju cijele tzv. Vanjske rute (od zapada, pa južnom stranom sve do istoka županije: od Cestice, Trakošćana, Lepoglave, Ivanca, Novog Marofa, Varaždinskih Toplica i u Ludbregu do Bukovca). Prometni elaborati će obuhvaćati i digitalno označavanje pozicijske svakog znaka kako bi se kasnije vodila evidencija svake signalizacijske oznake)
  • signalizacija i info table za gore navedenu rutu
  • servisni stalci i stalci za bicikle koji će se postavljati uz rutu
  • skele za prijelaz biciklista će se postaviti na području Malog Bukovca, dvije na rijeci Plitvici, a jedna na rijeci Bednji ( Mali Bukovec je najbliže Eurovelo ruti, a jedan od prioriteta razvoja cikloturizma MINT-a je razvoj Eurovelo ruta, pa im je ovo zanimljivo)

 

Komentari