sajam u ljubljani

Varaždinska županija ove subote predstavlja se u Ljubljani

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.10.2019. 13:53

Zadnja izmjena: 10.10.2019. 13:59

Nakon Pule i Zagreba, Varaždinska županija predstaviti će se ove subote, 12. listopada u slovenskoj metropoli, Ljubljani. Tako će već od 9 sati ujutro mnogobrojni OPG-ovi ponuditi i predstaviti Ljubljančanima te turistima bučino ulje, hajdini gibanek, voćne rakije i likere, med te vino varaždinskog vinogorja.

Predstaviti će se i Udruga Hajdina, a bogatu povijest naše Županije pokazati će i pripadnici Husarske garde dok će se za dobru i veselu atmosferu pobrinuti tamburaški orkestar KUD-a Varaždinske Toplice. Cjelokupno predstavljanje predviđeno je na Mestnome trgu te u Stritarjevoj ulici. OPG-ove će oko 10:30 sati u društvu gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića obići i župan Varaždinske županije Radimir Čačić te predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević.

Posebna atrakcija će biti podizanje balona "Svečanost cvijeća" slikara Ivana Rabuzina na Starome gradu u Ljubljani u petak 11.listopada u 19:00 sati. Tako će iznad glavnog grada Slovenije zasjati balon koji sada već punu godinu dana promovira našu Županiju u Hrvatskoj i izvan nje.

Komentari