Vrijedan projekt

Varaždinska županija partner gradu Lepoglavi u projektu 'Centar pavlina'

Objavljeno: 01.03.2023. 16:13

Zadnja izmjena: 01.03.2023. 16:26

Grad Lepoglava je na raspisan poziv Ministarstva turizma i sporta - 'Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti' prijavio Projekt izgradnje i opremanja centra za posjetitelje 'Centar pavlina'.

U okviru samog projekta planira se izgradnja i opremanje centra za posjetitelje koji će stvoriti infrastrukturne pretpostavke za valorizaciju nematerijalne kulturne baštine Grada Lepoglave kao turističke destinacije - lepoglavske čipke koja se nalazi na UNESCO-ovoj reprezentativnoj listi nematerijalne baštine čovječanstva te materijalne kulturne baštine.

- Centar za posjetitelje 'Centar pavlina' omogućit će nam da na jednom mjestu predstavimo našu bogatu kulturnu baštinu na koju smo izuzetno ponosni, a koja predstavlja i veliki turistički potencijal koji želimo iskoristiti za razvoj našeg grada. Važno je istaknuti da projekt nema samo lokalnu vrijednost. Njegovu važnost za jačanje turističke ponude i sjevera Hrvatske prepoznala je Varaždinska županija, a vjerujem da će potpora stići i s nacionalne razine budući da Lepoglava ima značajno mjesto u kulturi i povijesti Hrvatske - rekao je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Sam projekt vrijedan je ukupno 7.2 milijuna eura, a Grad Lepoglava i partneri na projektu– Varaždinska županija i Turističko kulturno informativni centar, očekuju bespovratnu potporu u iznosu od 6.6 milijuna eura.

Komentari