evo detalja

Varaždinska županija postala jedna od 50-ak institucija i tvrtki s 'MAMFORCE standardom'

Objavljeno: 29.05.2023. 18:48

Zadnja izmjena: 29.05.2023. 18:49

U Varaždinskoj županiji se provode obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike upravljanja ljudskim potencijalima - potvrđuje to dobiveni "MAMFORCE standard" koji je danas u Županijskoj palači županu Anđelku Stričaku uručila Diana Kobas Dešković, autorica "MAMFORCE standarda" i direktorica tvrtke Spona Code. 

Standard je dodijeljen nakon što je tvrtka Spona Code putem savjetodavnog audita analizirala sustav upravljanja ljudskim potencijalima te predložila uvođenje dodatnih mjera koje će omogućiti ravnotežu privatnog i poslovnog života zaposlenima. Tijekom savjetodavnog audita su se u Županiji procjenjivali radni uvjeti, kao i provedba obiteljskih i rodnih politika, posebno kad je u pitanju prilagodba radnih uvjeta roditeljima s malom djecom, mogućnosti profesionalnog usavršavanja i napredovanja te jednaka rodna zastupljenost na upravljačkim pozicijama.   

Sve se odvijalo u sklopu EU projekta "Rekreiraj život i posao za žene i muškarce", čiju provedbu sufinancira Europska komisija. Tvrtka Spona Code i Hrvatska zajednica županija su partneri, dok je nositelj navedenog projekta Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Varaždinska županija je time postala jedna od 50-ak institucija i privatnih tvrtki s "MAMFORCE standardom". 

- Današnji stil života je iznimno brz, pa je podrška poslodavca važna kako bi se zaposlenicima olakšalo usklađivanje privatnog i profesionalnog života. Varaždinska županija nastoji izaći u susret građanima i svojim zaposlenicima. Između ostalog, u Kolektivni ugovor djelatnika Županije ugrađena su brojna prava koja olakšavaju roditeljima balansiranje privatnog i poslovnog, među kojima su pravo na plaćeni dopust kod bolesti djeteta, redovita suglasnost za korištenje prava na roditeljski dopust očeva, suglasnost za rad s polovicom radnog vremena zbog njege djeteta - rekao je Stričak. 

Komentari