projekt "uz tebe sam"

Varaždinska županija među prvima osigurala pomoćnike u nastavi

Objavljeno: 29.09.2016. 10:56

Zadnja izmjena: 29.09.2016. 11:38

Već treću godinu Varaždinska županija provodi projekt kojim osigurava pomoćnike u nastavi i stručne komunikacijske posrednike.

Županija je i ove godine među prvima u provedbi ovakvog projekta zajedno s partnerima koje čini 18 osnovnih, 5 srednjih škola i Agencija za razvoj Varaždinske županije - AZRA koja i provodi projekt. 

Danas je u skupštinskoj dvorani Županijske palače održana uvodna konferencija projekta "Uz tebe sam" kojim županija osigurava pomoćnike u nastavi za 45 učenika s teškoćama i 1 stručnog komunikacijskog posrednika, a prema riječima Alena Kišića  zamjenika župana, sredstvima udruga i drugim kanalima se osiguravaju pomoćnici u nastavi za dodatnih petero djece.

 - Ovim projektom stvaramo društvo jednakijih šansi!" - izjavio je Kišić.

Voditeljica projekta Martina Klopotan vjeruje kako će i ovaj projekt proći u najboljem redu, te je napomenula kako će se ove godine pomoćnicima pružiti dodatna edukacija.

 - Učenicima koji imaju teškoće u razvoju ovim je projektom pružena potpora u čitavom školskom danu. - izjavila je voditeljica. 

Vrijednost projekta iznosi 2 milijuna kuna, od čega većinu, 92% pokrivaju sredstva iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak financira Varaždinska županija. Projekt se provodi od kolovoza ove godine i provoditi će se do 16.08.2017. godine.

Komentari