slovencima i turistima

FOTO: Varaždinska županija svojim se proizvodima i znamenitostima predstavila u Ljubljani

Slovenska metropola Ljubljana bila je jučer „ sjedište Varaždinske županije“. Naime, nakon Zagreba, Pule i Krapine, Županija se predstavila i  građanima Ljubljane te mnogobrojnim turistima.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.10.2019. 10:11

Zadnja izmjena: 13.10.2019. 10:19

Slovenska metropola Ljubljana bila je jučer „ sjedište Varaždinske županije“. Naime, nakon Zagreba, Pule i Krapine, Županija se predstavila i  građanima Ljubljane te mnogobrojnim turistima.

Već u petak navečer iznad Ljubljanskog Starog grada podignut je balon „Svečanost cvijeća“ slikara Ivana Rabuzina, a podizanju balona nazočio je uz župana Varaždinske županije Radimira Čačića te predsjedavajuće Turističke zajednice Varaždinske županije Natalije Martinčević i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković sa suradnicima. 

Subota je bila rezervirana za promociju OPG-ova s područja Županije, pa se u strogom središtu Ljubljane moglo naći meda, bučinog ulja, domaćih kolača koje su pripremile članice Udruge Hajdina, zatim voćnih rakija i likera, domaćih rukotvorina, vina iz varaždinskog vinogorja, a za dobru atmosferu pobrinuli su se i tamburaši KUD-a Varaždinske Toplice te članovi Scifidelity Orchestra. Uz Turističku zajednicu Varaždinske županije predstavila se i Turistička zajednica grada Varaždina, Turistička zajednica grada Novog Marofa, zatim Turistička zajednica Varaždinskih Toplica, gradski notar pisao je putne isprave Ljubljančanima, a kuhari Hotela Minerva pripremili su sarmu koja je podijeljena građanima. Posebnu pozornost privukli su pripadnici Husarske garde koji su jašući na konjima u središtu Grada te uz obalu rijeke Ljubljanice bili prava atrakcija.

Župan Radimir Čačić izrazio je zadovoljstvo predstavljanjem Županije u glavnom gradu Slovenije. - U današnje vrijeme bez marketinga i promocije  nije moguće privući turiste, a mi na području naše Županije imamo puno toga za pokazati i siguran sam da će još više građana Slovenije posjetiti našu Županiju. Inače, kao Županija njegujemo jako dobre odnose s pripadnicima slovenske nacionalne manjine, a mnoga naša vatrogasna te kulturno-umjetnička društva odlično surađuju sa slovenskima i tako treba biti – rekao je župan Čačić.

 

Komentari