'suvremeni pristup'

Varaždinska županija uključena u projekt 'Read your way to better English!'

Objavljeno: 06.06.2023. 12:20

Zadnja izmjena: 06.06.2023. 12:27

U Županijskoj palači predstavljeni je projekt "Read your way to better English!", projekt koji predvodi novi pristup učenju engleskog jezika, a u tom projektu od ove školske godine u 26 osnovnih škola Varaždinske županije sudjeluju 32 profesora engleskog jezika s ukupno 490 učenika.

Projekt su predstavili pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, direktor Profil Kletta, Dalibor Grganić i Lana Kralj Dadić, buisniss developer Profil Kletta.

Naime, učenici i profesori engleskog jezika koji predaju u školama Varaždinske županije prvi su u nastavi engleskog jezika imali priliku koristiti digitalnu knjižnicu Oxford Reading Club s više od 700 lektira prilagođenih njihovom stupnju znanja. Pročelnik Huđek je istaknuo kako je Varaždinska županija školama kojima je osnivač financirala nabavu Pristupnih kodova za digitalnu knjižnicu Oxford Reading Cluba za razdoblje od osam mjeseci.

- Zahvaljujući Profil Klettu, svaki profesor i učenik imao je potporu u svakoj fazi projekta. U završnoj fazi, svi su učenici i profesori koji su uključeni u pilot projekt sudjelovali u zajedničkom natjecanju, u završnoj radionici "Online kvizu s Moranom Zibar". Učenici devet škola Varaždinske županije - osnovnih škola Bednja; A.K.Miošića, Klenovnik, Visoko, Sračinec, Šemovec, Veliki Bukovec i Tužno, ostvarili su izvrsne rezultate na kvizu znanja i kvalificirali su se u finale završne radionice "Pub Quiz uživo s Moranom Zibar" koja se održava 6. lipnja u 12 sati, gdje će imati priliku upoznavati učenike iz različitih škola, podijeliti iskustva i ostvariti naslov najboljeg čitača u projektu - rekao je Huđek.

Komentari