ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB VINDI

Varaždinske košarkašice nakon osvajanja regionalnog Kupa očekuje premijerni nastup u Prvoj ligi

Objavljeno: 05.11.2020. 17:59

Zadnja izmjena: 05.11.2020. 18:02

ŽKK Vindi je uspješnim nastupom prošle sezone u košarkaškoj A2 ligi za žene, skupina Sjever izborio nastup u Prvoj ženskoj košarkaškoj ligi, skupina A.

Kao uvod u prvoligašku sezonu odigrane su izlučne utakmice za Kup Ružice Meglaj Rimac te su se Varaždinke pobjedama nad Koprivnicom i Virjem, kao pobjednice regije Sjever plasirale u daljnje natjecanje .

U subotu, 7. studenoga u 14,30 sati košarkašice ŽKK Vindi će u 1. kolu Prve ženske košarkaške lige ugostiti ekipu KK Brod iz Slavonskog Broda, nažalost bez gledatelja zbog epidemiološke situacije. Seniorsku ekipu vodi trener Marko Škerbić koji je ekipi dao samopouzdanje i digao kvalitetu treniranja i vođenja utakmica te dobro posložio ekipu koja je sastavljena kao spoj mladosti i iskustva.

U klubu rad s mladima smatraju izuzetno važnim te osim sa seniorskom ekipom nastupaju sa više selekcija škole košarke, predkatetkinja , kadetkinja i juniorki te su ponosni na pogon od šezdesetak djevojčica koji je prošle sezone iznjedrio i kadetsku reprezentativku Paulu Žanić. 

Zbog epidemiološke situacije trenutno je praktički onemogućeno treniranje mlađih selekcija, jer su dvorane osnovnih škola nedostupne za treniranje te to stvara velike probleme u održavanju prvenstva za mlađe dobne kategorije, ali u klubu se nadaju najboljem i mole roditelje i djevojčice za strpljenje dok se ova situacija s koronavirusom ne dovede pod kontrolu.

Komentari