Varaždinske mažoretkinje pripremaju proslavu svojeg 20. rođendana

Objavljeno: 02.08.2014. 15:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinske mažoretkinje

Varaždinske mažoretkinje ove godine pripremaju veliku proslavu svojeg 20. rođendana.

Osnovane sada već davne 1994. godine i pod dugogodišnjim vodstvom pok. Anđelka Zorkovića, do svoje su punoljetnosti nanizale 1000 nastupa, što na revijalnim priredbama, a što na različitim regionalnim i državnim natjecanjima i priredbama.
 
U slavljeničkoj godini Varaždinske mažoretkinje priredit će dva programa. Prvi od njih, 11. smotra mažoret timova na 16. Špancirfestu u subotu, 30. kolovoza 2014. na Korzu, okupit će 300-tinjak mažoretkinja iz Ludbrega, Goričana, Kotoribe, Nedelišća, Krašića, Trebnja iz susjedne Slovenije, potom Halubajske mažoretkinje iz Viškova, Sinjske alkarice, Pisarovinske, Klinčaselske, Stupničke, i posebne gošće – Mažoretkinje Malog Lošinja.
 
Uz obilježavanje Dana Grada Varaždina početkom prosinca ove godine slavljenice će prirediti Svečanu akademiju u varaždinskom kazalištu, tijekom koje pripremaju atraktivan interaktivni program za posjetitelje s prikazom kronološkog slijeda svoje 20-godišnje povijesti, a kojim povodom će se okupiti i nastupiti nekadašnje Prve varaždinske mažoretkinje pod vodstvom Petre Martinjak.
 
Kao uvod u obilježavanje svoje 20. obljetnice, Varaždinske mažoretkinje će uskoro obuti nove čizme, koje se upravo izrađuju u varaždinskoj tvornici obuće Midal. Čizme će predstaviti na Špancirfestu, dok za proslavu 20. rođendana uz Dan Grada Varaždina osim svečanog prorama Varaždinske mažoretkinje priređuju još atraktivnih iznenađenja.

Potaknuta nastupom svojih mažoretkinja u spotu za pjesmu "Happy", njihova stručna voditeljica Anita Mikac Grabarić najavljuje kako povodom 20. rođendana priređuju zajedničku koreografiju svih sastava uz sudjelovanje 60-tak djevojaka, koja će na ovogodišnjem Špancirfestu 30. kolovoza zasigurno rasplesati varaždinski Korzo.

Komentari