''ljeto u varaždinu''

Varaždinske mažoretkinje u subotu nastupaju na Korzu i upisuju nove članice

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.07.2017. 09:40

Zadnja izmjena: 06.07.2017. 10:31

Foto: Facebook

Varaždinske mažoretkinje već 24 godine okupljaju djevojčice i djevojke, kreativne osobe, koje ovdje u društvu vršnjaka oplemenjuju svoj život plesom, druženjima i putovanjima.Osim što su živi suvenir Grada, one su i Predvodnice Grada u kojem anđeli spavaju te stvaraju istoimeni projekt u suradnji s Muzejom anđela, na taj način prezentirajući Varaždin u Hrvatskoj, a i šire..

U svom radu koriste razne elemente mažoret plesa, te upoznaju ritmove moderne glazbe, dok u izvedbi osim mažoret štapa koriste, pompone i marame. Danas u sastavu imaju 50-ak članica, a svih ovih godina rada mažoret ples upoznalo je preko 600 djevojaka!

Svake godine obnavljaju tim novim člinicama kako bi održale brojnost i kvalitetu plesanja. Na manifestaciji 'Ljeto u Varaždinu" u subotu 8. srpnja svi sastavi varaždinskih mažoretkinja izvest ce prigodni program na Korzu, te u vremenu od 10 do 11 sati upisivati nove mazoretkinje uzrasta od 4 do 24 te godine.

 Ovom prilikom pozivaju djevojčice i djevojke koje vole ples, druženja, putovanja i žele biti dio tima Varaždinskih mažoretkinja - da im se pridruže!

Komentari