dan grada

Foto - Varaždinske Toplice slave svoj dan - pročitajte i pogledajte kako je bilo na svečanoj sjednici

Gradonačelnica Dragica Ratković ističe kako je novouređeni Trg Republike Hrvatske ''prvi od četiri zvijezdice''. U tijeku je aglomeracija, a Toplice bi uskoro trebale dobiti i novi smart kvart. 

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.11.2021. 19:52

Zadnja izmjena: 12.11.2021. 20:12

Foto: Luka Šalamun

Varaždinske Toplice obilježavaju Dan grada, a svečana sjednica Gradskog vijeća izvrsna je prilika da se gradska vlast osvrne na realizirane projekte, ali i da najavi buduće.

Gradonačelnica Dragica Ratković ističe kako je novouređeni Trg Republike Hrvatske ''prvi od četiri zvijezdice''. U tijeku je aglomeracija, a Toplice bi uskoro trebale dobiti i novi smart kvart. 

- Ukupna vrijednost projekta Aglomeracije Varaždinske Toplice iznosi oko 70 milijuna kuna, a Grad ga financira s 5,77 posto. Drugi važan projekt je izgradnja mosta na rijeci Bednji. Hrvatske ceste pripremaju dokumentaciju za rekonstrukciju ceste od Tuhovca do Hrastovskog u duljini od 12,9 kilometara, a spomenuti most je samo jedan od objekata na toj dionici - rekla je Ratković.

Inače, na današnjoj je sjednici ministar ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat gradonačelnici uručio ugovor o darovanju državnog zemljišta na kojem će graditi već spomenuti smart kvart.

- Naš novi smart kvart vidimo kao samoodrživ kvart koji bi se mogao grijati pomoću geotermalnog potencijala, kojeg sigurno imamo. Želimo implementirati projekte koji se odnose na obnovljive izvore energije, a jedna od najvažnijih stvari su niski troškovi stanovanja što bi mogao biti i glavni razlog i prednost života u Varaždinskih Toplicama - pojasnila je.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i priznanja Grada, a između ostalog, Bernardi Cecelja dodijeljena je Nagrada za životno djelo, dok se ministar  Darko Horvat proglašava počasnim građaninom Grada Varaždinskih Toplica.

Sjednici je prisustvovao i župan Anđelko Stričak. - Od prijašnjih sjednica pa sve do danas, mogu naglasiti da je velika razlika. Prije se uvijek pričalo o mogućnostima razvoja grada, a danas govorimo o velikom gradilištu. Ove godine je izdano 11 građevinskih, uporabnih i lokacijskih dozvola, a sve se odnose na investicije vezane uz Županiju i državne tvrtke i sve to govori u prilog tome koliko se radi - rekao je župan.

 

Komentari