održan sastanak

Foto - Varaždinske Toplice bilježe veliki rast noćenja u kućama za odmor

Dio je to strategije Grada Varaždinske Toplice čiji je cilj sam grad i destinaciju, osim kao nacionalno središte lječilišnog turizma, promovirati i kao važnu turističku destinaciju hrvatskog kontinentalnog turizma....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.01.2023. 17:01

Zadnja izmjena: 18.01.2023. 17:32

Grad Varaždinske Toplice u protekloj godini bilježi veliki porast noćenja u privatnom smještaju odnosno u kućama za odmor u odnosu na prethodnu 2021. godinu.

Dio je to strategije Grada Varaždinske Toplice čiji je cilj sam grad i destinaciju, osim kao nacionalno središte lječilišnog turizma, promovirati i kao važnu turističku destinaciju hrvatskog kontinentalnog turizma.

S ciljem unaprijeđenja ponude u privatnom smještaju u utorak je održan zajednički sastanak privatnih iznajmljivača s područja grada, gradonačelnice Dragice Ratković, direktorice TZ Grada Varaždinskih Toplica Lane Husnjak te voditeljice projekta "Kuće za odmor s pričom" Branke Tropp.

- Želimo mijenjati percepciju našeg grada čemu doprinose i brojne manifestacije gdje svatko može pronaći nešto za sebe. U ovom gradu stvara se pozitivna energija, a velika posjećenost praktički svake manifestacije potvrda je da smo na dobrom putu - poručila je Ratković te najavila da grad priprema nove projekte čija će realizacija značiti i još kvalitetniju ponudu za sve posjetitelje.

Veliki rast noćenja

A kada se gledaju brojke za proteklu godinu privatni iznajmljivači u Varaždinskim Toplicama mogu biti zadovoljni budući da se bilježi porast noćenja od 74 posto.

-Na području Varaždinskih Toplica u prošloj je godini ostvareno ukupno 2.384 noćenja u 8 kuća za odmor. U odnosu na 2021. godinu i 1.365 noćenja porast je to za 74 posto s time da su se povećali kapaciteti kuća za odmor što je kvalitetan i pozitivan iskorak - kazala je voditeljica projekta "Kuće za odmor s pričom" Branka Tropp dodajući da kada se uzmu podaci za cijelu županiju u tom segmentu Varaždinske Toplice spadaju u sam vrh.

Lana Husnjak također je istaknula da su brojke za prošlu godinu i više nego odlične i da se očekuje daljnji rast u 2023. godini. Najavila je kako bi se ove godine u ponudi trebalo naći novih desetak kuća za odmor na području grada Varaždinske Toplice što bi znatno poboljšalo ponudu u tom segmentu.

 

Komentari