grad varaždinske toplice

Varaždinske Toplice dobit će i Fitness park - evo kada i gdje

Objavljeno: 29.12.2021. 13:22

Zadnja izmjena: 29.12.2021. 13:22

Uz izgradnju Smart kvart-a, Grad Varaždinske Toplice kreće u izgradnju Fitness parka vrijednog oko 450 tisuća kuna, kojeg će Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju sufinancirati s 265 tisuća kuna. 

Projektom je predviđeno uređenje kružne staze uz koju će se trajno postaviti sprave za vanjski fitness što će omogućiti trening na otvorenom. Time će se upotpuniti sadržaji dječjeg igrališta koje je smješteno na istom prostoru. Novi gradski prostor u Ulici grada Vukovara namijenjen je za rekreaciju i boravak na otvorenom za sve uzraste. Početak radova planiran je tijekom siječnja, a rekreacijski park bi trebao biti u funkciji najkasnije do kraja svibnja iduće godine.

Gradonačelnica Dragica Ratković rekla je kako ovaj park dolazi u pravo vrijeme kada smo se svi pomalo udaljili, manje se družimo i ograničeni smo u određenim aktivnostima. Dodala je kako će to biti mjesto okupljanja obitelji i djece, rekreativaca, ali i profesionalnih zaljubljenika u sport i kretanje.

- Ovim projektom dokazujemo brigu za zdravlje naših mještana koje nam je u ovo vrijeme potrebnije no ikada. Ovo je jedan rekreacijski centar gdje ljudi mogu vani na otvorenom malo provježbati, udahnuti svjež zrak i odmaknuti se od svakodnevnih obaveza. Vjerujem da će najveća gužva biti tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci, a baš u tom periodu park bi trebao i zaživjeti i jedva čekamo. Dokaz je ovo da Varaždinske Toplice svakim danom postaju sve ugodnije mjesto za život - rekla je.

Komentari