novo stambeno naselje

Varaždinske Toplice korak su bliže do izgradnje 'Smart kvarta'

Objavljeno: 03.10.2022. 11:23

Zadnja izmjena: 03.10.2022. 11:41

Na području Varaždinskih Toplica gradit će se Smart kvart, novo stambeno naselje za rješavanje stambenog pitanja mladih, a iz Grada sada javljaju kako su korak bliže realizaciji tog projekta.

Naime, na sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždinske Toplice usvojeno je i polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna te je, kako navode, u prvoj polovici godine za organizaciju, pripremu i izradu projektne dokumentacije te idejnog rješenja  ovog projekta u sklopu Programa demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području grada, utrošeno ukupno 40 tisuća kuna iz gradskog proračuna. 

- U proteklom šestomjesečnom razdoblju, realizirali smo ili započeli brojne projekte koji će razvoj Varaždinskih Toplica usmjeriti u željenom pravcu. Iako su strateški projekti najzvučniji i projekti manjeg značaja, bilo infrastrukturni, bilo soft projekti društvenog karaktera, doprinose kvaliteti života lokalne zajednice. Zbog toga se uz planiranje strateških projekata koji neminovno utječu na razvoj Varaždinskih Toplica važno posvetiti i manjim investicijama koje odgovaraju na potrebe naših stanovnika rekla je gradonačelnica Dragica Ratković.

Podsjetimo, Smart kvart bit će samoodrživ kvart površine oko 44.056 kvadratnih metara koji bi se trebao grijati pomoću geotermalnog potencijala. Za kupnju zemljišta moći će se prijaviti korisnici do 45 godina starosti s prebivalištem na području Grada Varaždinskih Toplica duljim od pet godina, koji će zadržati prebivalište na adresi u Smart kvartu najmanje 15 godina, a prihvatljivi korisnici će imati pravo kupnje zemljišta po povlaštenoj cijeni u iznosu do 30 posto procijenjene vrijednosti nekretnine.

Komentari