grad varaždinske toplice

Varaždinske Toplice kreću u izradu Plana ukupnog razvoja do 2031. godine

Objavljeno: 03.08.2022. 11:06

Zadnja izmjena: 03.08.2022. 11:06

Članovi Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica na sjednici u utorak jednoglasno su donijeli odluku o izradi Plana ukupnog razvoja Grada Varaždinskih Toplica za razdoblje od 2021.-2031. godine.

Riječ je o strateškom aktu planiranja, kojim će se definirati posebni ciljevi usmjereni prema društveno-gospodarskom razvoju Grada Varaždinskih Toplica te identificirati ključni razvojni projekti. Također, donijeta je i odluka o utvrđivanju mjerila i ekonomskoj cijeni programa predškolskog odgoja i obrazovanja u Dječjem vrtiću Tratinčica. Tako će ekonomska cijena redovitog cjelodnevnog programa predškolskog odgoja iznositi 1.950 kuna.

Udio roditelja korisnika programa Dječjeg vrtića Tratinčica je 750 kuna, a razlika se podmiruje iz proračuna Grada Varaždinskih Toplica. Gradsko vijeće Varaždinskih Toplica jednoglasno je usvojilo i Strategiju upravljanja imovinom u vlasništvu Grada za razdoblje od 2021. do 2027.

- Za dijete s teškoćama, dijete čiji roditelj ima status invalida ili žrtve Domovinskog rata, odnosno osobe nestale u Domovinskom ratu, dijete samohranog roditelja te dijete učenika i redovitih studenata udio roditelja je 600 kuna. Taj iznos roditelji će plaćati i za drugo dijete u vrtiću, dok su za treće i svako sljedeće dijete roditelji oslobođeni obveze sudjelovanja u podmirenju ekonomske cijene redovitog programa vrtića - rekla je gradonačelnica Dragica Ratković.

Dimnjačarski poslovi

Gradski vijećnici Varaždinskih Toplica potvrdili su i ukidanje odluke o davanju koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti dimnjačarskih poslova. Naime, Grad je zaprimio dopis koncesionara Lukom iz Ludbrega koji traži raskid Ugovora o koncesiji zbog razloga operativne i faktične nemogućnosti obavljanja uslužne komunalne djelatnosti dimnjačarskih poslova u opsegu predviđenim ugovorom o koncesiji na području, kao i zbog nedovoljnih kadrovskih i tehničkih kapaciteta. Do izbora novog koncesionara, dimnjačarske poslove na području Grada obavljat će i nadalje Lukom.

Komentari