intenzivni radovi

Varaždinske Toplice obukle novo, proljetno ruho: 'Građani i turisti na svakom će koraku uživati u cvjetnom šarenilu'

Objavljeno: 02.04.2023. 07:52

Zadnja izmjena: 02.04.2023. 17:52

U Grad Varaždinske Toplice stiglo je pravo proljeće. Naime, one su, zahvaljujući intenzivnim radovima na sadnji novih biljaka i travnjaka, obukle novo ruho, a građane i turiste na svakom će koraku razveseliti cvjetno šarenilo.

Dolazak proljetnih dana potaknuo je mnoge biljke na cvatnju, pa tako i lukovice tulipana koji krase grad. Kako bi privukao još veći broj gostiju i bio mjesto ugodno za život, Grad svake godine, kako ističu u priopćenju, pridaje veliku pažnju uređenju svojih ulica i trgova te sadnji novih cvjetnih gredica kojih je iz godine u godinu sve više.

- Bitno nam je da Grad Varaždinske Toplice, kao grad koji se sve više pozicionira kao biser kontinentalnog turizma, bude uređen tijekom cijele godine. Njegovo će proljetno ruho sasvim sigurno izmamiti mnoge građane u šetnju, ali i privući veći broj turista koji će uživati u proljetnom šarenilu – rekla je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Tako su cvjetne gredice na području grada bogatije za još jednu biljnu vrstu koja donosi novu dimenziju u uređenju zelenih površina, a procvale su one na Trgu svetog Martina te ulicama dr. Franje Tuđmana, Tkalčićevoj  i Ulici nad zidom. Na ulazu u grad uređeni su rotori, izrađena je nova ukrasna zelena površina s ružama i dvije kuglaste katalpe u Ulici kralja Tomislava.

Obavljena je prva košnja, obnovljeni su i posijani novi travnjaci u Dugoj ulici, a posađene su i crvene ruže penjačice koje će se, kad počnu bujati, penjati po starom gradskom zidu.

Komentari