proračun za 2023.

Varaždinske Toplice osigurale 200 tisuća kuna za 'smart kvart' i novi dječji vrtić

Objavljeno: 20.12.2022. 09:19

Zadnja izmjena: 20.12.2022. 09:19

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica donesen je prvi proračun u eurima vrijedan preko četiri milijuna kuna, a u njemu su osigurana sredstva, između ostalog, i za "smart kvart".

Za ovaj projekt koji je trenutno jedan od najvećih projekata Grada Varaždinskih Toplica, odnosno za naselje za rješavanje stambenog pitanja mladih u 2023. godini osigurano je 200 tisuća eura za ishođenje kompletne projektno-tehničke dokumentacije, nakon čega počinje realizacija projekta po fazama. Iduće godine također kreće i priprema za izgradnju novog dječjeg vrtića u smart kvartu za 200-tinjak djece.

- Riječ je o jednom od kapitalnih projekata za daljnji razvoj naših Varaždinskih Toplica. Novi smart kvart vidimo kao samoodrživi kvart koji će zbog svojih prednosti privlačiti mlade na doseljavanje u Varaždinske Toplice u kojima će se u narednom razdoblju, vjerujemo, otvarati sve više i više radnih mjesta jer je potencijal za zdravstveni i ugostiteljski sektor velik. Privlačenju mladih sigurno će pridonijeti i izgradnja novog dječjeg vrtića - rekla je gradonačelnica Dragica Ratković.

Također, proračunom za 2023. godinu, između ostalog, osigurana su sredstva i za projekte u obrazovanju, rekonstrukciju Pučke kupelji u interpretacijski centar termalne vode, izgradnju prezentacijskog centra, modernizaciju cesta, izgradnju Rekreacijskog parka u Tuhovcu te će se izdvojiti dodatna sredstva za razvoj civilne zaštite na području Grada.

Komentari