pomoć studentima

VARAŽDINSKE TOPLICE Podijeljeno 68 ugovora za stipendiranje za što je izdvojeno 400 tisuća kuna

Objavljeno: 16.12.2019. 08:53

Zadnja izmjena: 16.12.2019. 08:53

U Gradu Varaždinskim Toplicama održana je svečana podjela Ugovora o stipendiranju redovnim studentima s područja grada. Ovo je treća godina zaredom kako Grad financijski podupire studente, a ovog je puta podijeljeno 68 ugovora.

Grad Varaždinske Toplice dodjeljuje stipendije svim redovnim studentima u iznosu od 500 kuna mjesečno za što je u proračunu osigurano 400 tisuća kuna. - Na natječaj su se prvotno javila 73 studenta, no petero je odustalo jer su dobili državne stipendije. Drago nam je da su naši studenti prepoznali ovu inicijativu, a mi ćemo nastaviti ulagati u mlade jer opravo su oni naša budućnost – rekla je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Gradonačelnica je dodala kako je riječ o jednoj od demografskih mjera koje se provode kako bi mladi ostali u Varaždinskim Toplicama. - Prvenstveno nam je cilj zadržati mlade ovdje, a to potvrđuje i niz mjera koje provodimo. Smanjili smo cijenu vrtića, a sufinanciramo i produženi boravak u osnovnim školama. To su prvenstveno mjere za mlade obitelji kako bismo im maksimalno olakšali svakodnevicu. Upravo zato i sufinanciramo u istom iznosu vrtiće za svu djecu s područja grada, bilo da idu u gradske ili privatne vrtiće, u našem gradu ili van njega – rekla je gradonačelnica Ratković te dodala kako bi u fokusu svih samouprava trebali biti mladi i mlade obitelji.

Komentari