promocija i turizam

Varaždinske Toplice predstavljene kao pravi rimski welness...

Objavljeno: 22.04.2023. 17:38

Zadnja izmjena: 22.04.2023. 17:39

Varaždinske Toplice pravi su rimski welness, a bogata kulturna baština te brojne zanimljivosti koje kriju predstavljene su hrvatskoj javnosti

Ravnateljica Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice Spomenka Vlahović u dvije je emisije Hrvatskog radija javnosti predstavila topličko bogato kulturno nasljeđe.

U Zavičajnom muzeju i arheološkom parku Aquae Iasae boravila je novinarka Irena Plejić Premec, urednica emisije „Poveznice” koja je snimila dvije radijske emisije - „Rimski welness” i „Za zdravlje tijela i duha” s ciljem predstavljanja bogate kulturne baštine Grada Varaždinske Toplice.

Inače, Muzej je od građana dobio i nove povijesne predmete vezane uz Josipovu kupelj i hotel koji će upotpuniti njihovu povijesnu zbirku. Uz mnoge bitne podatke, ravnateljica Vlahović je hrvatskoj javnosti predstavila i malu bilježnicu s opisom svih građevinskih materijala koje su građani kupili prilikom gradnje poznatog hotela u periodu nakon rata koju je Muzeju poklonila profesorica Silvija Novak.

Uz to, javnosti je po prvi puta predstavljeno malo cjedilo za čaj koje je Muzeju poklonila muzejska savjetnica Marina Šimek, a osim baštine predstavljena je i jedna turističko-gastronomska atrakcija – kupališna torta.

Obje emisije dostupne su u Slušaonici Hrvatskog radija, a iz Zavičajnog muzeja i Grada pozivaju sve građane, kao i ljubitelje povijesti i kulturne baštine da poslušaju emisije i nauče više o bogatoj kulturnoj baštini Varaždinskih Toplica.

Komentari