novi klub

VARAŽDINSKE TOPLICE S treninzima i natjecanjima započeo novoosnovani Stolnoteniski klub

Objavljeno: 02.12.2019. 08:46

Zadnja izmjena: 02.12.2019. 08:49

Krajem rujna u Varaždinskim Toplicama s aktivnim djelovanjem započeo je Stolnoteniski klub čime je sportska obitelj Varaždinskih Toplica postala još bogatija.

I prije osnivanja kluba mlađi igrači su većinu vremena provodili trenirajući i igrajući u Hotelu Minerva, gdje se u sklopu bazena nalazi i nekoliko stolova. Kako su tijekom godinama napredovali, započeli su s natjecanjima u amaterskim županijskim ligama. Stječući nova poznanstva i iskustva, počeli su odlaziti na treninge u obližnja mjesta. 

- Ideja o osnivanju kluba nam se vrtjela po glavama već nekoliko godina, a sada je napokon i zaživjela. Veliku podršku za osnivanjem kluba dobili smo od nekoliko starijih igrača koji su svoje prve stolnoteniske korake napravili još 70-ih godina, a sada su se ponovno aktivirali. Da bismo stali na kraj putovanjima i s obzirom da je broj stolnoteniskih zaljubljenika u Toplicama porastao, odlučili smo osnovati klub i svoje znanje prenijeti na one najmlađe. Ovim korakom smo zapravo nastavili tradiciju stolnog tenisa u Toplicama, jer je u našem gradu, prema pričama starijih igrača, klub već postojao krajem 70-ih i početkom 80-ih godina prošloga stoljeća – rekao jeMatija Katalenić, tajnik kluba.

Klub je odradio i sve potrebne prijave prema Hrvatskom stolnoteniskom savezu čime su ostvareni svi potrebni preduvjeti i za sudjelovanje na službenim natjecanjima. Premijera je bila upravo ovih dana nastupom u Drugoj hrvatskoj stolnoteniskoj ligi Sjever

Komentari