organizira Matica hrvatska

VARAŽDINSKE TOPLICE Svečanom akademijom počeli Kukuljevićevi dani 2019

Objavljeno: 25.10.2019. 18:40

Zadnja izmjena: 25.10.2019. 18:41

U Varaždinskim je Toplicama u četvrtak počela tradicionalna kulturno-znanstvena manifestacija Kukuljevićevi dani 2019., u organizaciji topličkog ogranka Matice hrvatske.

Stjepan Juranić, predsjednik ogranka Matice hrvatske u Varaždinskim Toplicama Stjepan Juranić istaknuo je kako je cilj Kukuljevića približiti najmlađima - U ova smo tri dana pripremili bogat program. Počeli smo danas Svečanom akademijom na kojoj su sudjelovali naši vrtićarci i osnovnoškolci. Želimo Kukuljevića približiti baš njima, našim najmlađim stanovnicima jer tako se gaji razmišljanje o tom velikom čovjeku, o velikom građaninu koji je živio ovdje u Varaždinskim Toplicama - rekao je Juranić.

Svečanoj je akademiji nazočila i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković koja je i otvorila ovu kulturnu manifestaciju. - Ono što svakako moramo naglasiti jest da je obitelj Kukuljević jako voljela Varaždinske Toplice i upravo su ovdje nastala velika djela našeg Ivana Kukuljevića. Mi iznimno cijenimo našeg Kukuljevića i organiziramo ovu manifestaciju u čast tom našem velikanu koji je prvi progovorio hrvatskim jezikom za što je trebalo imati snage i hrabrosti - rekla je gradonačelnica.

Kukuljevićevi dani 2019. nastavljaju se sutra od 16.30 sati, predstavljanjem knjige „Neobjavljene drame Ivana Kukuljevića Sakcinskog 2. svezak”, u Banketnoj dvorani hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama, a subotnji će program završiti koncertom u Župnoj crkvi sv Martina gdje će od 18.30 sati nastupiti mezzosopranistica Sofija Cingula i orguljaš Višeslav Jaklin. Program ovogodišnjih Kukuljevićevih dana završit će u nedjelju glazbeno-poetskim kabareom „Adam i Ona” koji će u restoranu Diana od 19.30 sati izvesti glumac Adam Končić i pijanist Oliver Belošević. Ulaz na sve programe Kukuljevićevih dana je slobodan.

Komentari