dominacija topličkih šahista

VARAŽDINSKE TOPLICE Talentirani osnovnoškolci su osvojili prvenstvo županije u šahu!

Objavljeno: 06.02.2017. 09:51

Zadnja izmjena: 06.02.2017. 09:52

Foto: Grad Varaždinske Toplice

Na nedavno održanom Županijskom ekipnom školskom prvenstvu u šahu, natjecali su se i osnovnoškolci iz Varaždinskih Toplica i osvojili prvo mjesto.

Učenici: Filip Križanić, Andrija Potrebica, Borna Matkun, Petar Križanić i Hrvoje Hostnjak su nastupili uz vodstvo trenera Željka Matkuna.

Natjecalo se 9 ekipa, a toplička škole je osvojila prvo mjesto sa svih osam pobjeda, te je tako treći put zaredom postala prvak županije.

Ovime se nastavila dominacija topličkih šahista u županiji jer su nakon sjajnih rezultata u dosadašnja tri turnira pojedinačnog prvenstva još uvjerljiviji bili na ekipnom prvenstvu.

Vrhunski uspjeh topličke ekipe pokazuje i osvojenih 30,5 pojedinačnih bodova od ukupno 32 moguća. Filip je imao 6 pobjeda u 7 partija, Andrija i Borna svih 6 pobjeda u 6 partija, Petar 7 pobjeda u 7 partija, a Hrvoje 5 pobjeda i jedan remi u 6 partija.

Pobjedom na prvenstvu županije ekipa topličke škole je izborila plasman na međužupanijsko prvenstvo koje će se 15. ožujka održati u Koprivnici, a mladih šahistima nakon toga slijedi natjecanje na državnom prvenstvu.

 

Komentari