grad varaždinske toplice

Varaždinske Toplice uskoro bi mogle dobiti trgovački centar? Evo detalja

Objavljeno: 15.06.2022. 18:49

Zadnja izmjena: 15.06.2022. 18:49

Na sjednici Gradskog vijeća u utorak jednoglasno su prihvaćene 5. izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Varaždinskih Toplica.

Kako je pojasnila Marina Kögl, voditeljica izrade izmjena i dopuna Prostornog plana, radi se o izmjenama koje se odnose na naselje Vrbice gdje je ostao dio neizgrađenog područja, nedostupnog zbog izgradnje obilaznice.

U izmjene se ide zbog inicijative za izgradnju trgovačkog centra na 10.000 kvadratnih metara i prenamjene u poslovnu, pretežito trgovačku zonu. Također su uvažene i primjedbe koje su se odnosile na mogućnosti za gospodarski razvoj te omogućavanje izgradnje OPG-ovima u području vikend zona pa su tako relaksirani uvjeti za takvu izgradnju.

Gradonačelnica Dragica Ratković naglasila je značaj izmjena za daljnji razvoj grada i usmjerenje prema pozicioniranju Varaždinskih Toplica kao modernog turističkog odredišta sa standardom za kvalitetan život njegovih građana.

Sufinanciranje produženog boravka

Također, potvrđena je i kupnja nekretnine ukupne površine 1.206 četvornih metara za potrebe obilaznice državne ceste D526, kao i odluka o sufinanciranju troškova produženog boravka i davanju suglasnosti za organizaciju produženog boravka OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama i OŠ Svibovec.

Prihvaćena je i odluka o davanju pozitivnog mišljenja na konačni Nacrt Komunikacijske strategije i komunikacijskog akcijskog plana Strategije razvoja urbanog područja Varaždin.

Komentari