grad varaždinske toplice

Varaždinske Toplice uspostavile temelj za suradnju sa Slovenj Gradecom i Ogulinom

Objavljeno: 27.10.2022. 19:06

Zadnja izmjena: 27.10.2022. 19:06

Grad Varaždinske Toplice, jedan od prvih hrvatskih gradova prijatelja poduzetništva, unutar inicijative "Poduzetništvo bez granica" uspostavio je temelj za daljnju suradnju s gradovima Slovenj Gradecom i Ogulinom.

Naime, na prvom slovensko-hrvatskom susretu u inicijativi "Poduzetništvo bez granica" gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, gradonačelnik Slovenj Gradeca Tilen Klugler te gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović razgovarali su o pravcima zajedničke suradnje u razvoju realnog sektora u obje države.

Riječ je o prvom takvom susretu bilateralne vrste između jednog slovenskog i dva hrvatska grada prijatelja poduzetništva, s ciljem razvoja svih kapaciteta lokalne zajednice u službi svih onih koji žive i rade u realnom sektoru.

Cilj je promovirati i unaprijediti aktivnosti i sadržaje koje nude hrvatski i slovenski proizvođači i pružatelji usluga na tržištima obje države te razgovor o mogućnostima buduće suradnje.

- Treba učiti sve što se može naučiti, a ovo je odličan primjer za navedeno. Sigurna sam da ćemo napraviti korak više nakon ovog prvog susreta kojima je inicijator bila poslovna zajednica Osjeti Hrvatsku - rekla je Ratković.

Komentari