Četverodnevna manifestacija

Varaždinske Toplice već četvrti put domaćin Dana hrvatskog kulinarstva

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.04.2022. 18:48

Zadnja izmjena: 04.04.2022. 18:50

Varaždinske Toplice već su četvrti put domaćin Dana hrvatskog kulinarstva, a ovogodišnje 14. izdanje okupilo je oko 130 domaćih i inozemnih kuharskih i slastičarskih majstora koje povezuje ljubav prema kuhanju i kreiranju jela.

Četverodnevna manifestacija počela je u ponedjeljak, održava se u kongresnoj dvorani hotela Minerva, a kuhari i slastičari svoje će vještine, kreativnost i poznavanje tehnika moći odmjeriti u nekoliko kategorija.

Kuhari s najvećim ambicijama sudjelovat će u natjecanju „Bocuse d'Or Croatia“, a pobjedniku, čije proglašenje će biti u četvrtak, pripast će ugledna pozicija predstavnika Hrvatske na sljedećem izdanju najprestižnijeg svjetskog individualnog natjecanja u kulinarstvu – Bocuse d'Or Europe.

Učenicima srednjih strukovnih škola pruža se prilika pred žirijem pokazati naučene tehnike i novi pristup kulinarskom izričaju natjecanjem u kategorijama 12. Kamelija kupa, a najbolje očekuju vrijedne nagrade brojnih sponzora, između ostalog stipendije visokog kulinarskog učilišta Aspira.

Ocjenjivački žiri kroz ova četiri dana činit će tridesetak članova koji će se izmjenjivati po kategorijama, a natjecanja se održavaju u mobilnim kuhinjskim jedinicama, i otvorena su za javnost.

Proglašenje slastičarskog prvaka održat će se u utorak, a tko je novi kuharski prvak doznat ćemo u četvrtak. Pobjednici osvajaju prestižnu titulu državnog prvaka Hrvatske u kuharstvu, odnosno slastičarstvu.

Komentari