Varaždinski bejzbolaši stigli do prve, važne pobjede u nastavku sezone

Objavljeno: 18.04.2012. 08:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Prošlog vikenda na igralištu Srednjoškolac usprkos lošoj prognozi, odigrane su čak tri utakmice u kojoj je Baseball klub Vindija ugostio bejzbolaše Zagreba i ostvario dvije pobjede...

Prvi susret odigran je u subotu ujutro između kadeta, a bilo je to ujedno otvaranje sezone za mlađe kategorije u 2012. Ekipa kadeta, koja je prošla kroz dosta kadrovskih promjena, nakon prošlogodišnjeg trećeg mjesta pokušati će i ove godine doći do samog vrha tablice.

Da će ove godine imati dosta posla sa uigravanjem novih igrača koji su prešli iz mlađe kategorije mladeži bilo je vidljivo tokom cijele utakmice, koju su na kraju domaći igrači ipak dobili sa 6-4 najviše zahvaljujući startnom bacaču Aleksandru Kruheku koji nije dao gostima da se previše razigraju u napadu. Tako je na kraju nova, mlada ekipa kadeta BK  Vindije sezonu ipak otvorila s važnom pobjedom. Sljedeća utakmica na rasporedu će biti za dva tjedna u Karlovcu.

Nakon mlađih kolega, istog dana nastupili su i stariji igrači seniorske ekipe, koji još uvijek traže prvu pobjedu u nastavku prvenstva. Ovog puta sa nešto više starijih, iskusnijih igrača Varaždinci su pružili pravu poslasticu, kvalitetnu utakmicu koju su na kraju i dobili sa čvrstom igrom i rezultatom od 3-1.

Ovakav rezultat je ostvaren prvenstveno odličnom utakmicom bacača Marina Farkaša koji je bio izuzetno raspoložen, te je kroz svih devet izmjena gostima dozvolio skromnih tri udarca koji su bili dovoljni jedva za jedan bod, dok su tri boda domaćima donesli Goran Strelec i Filip Furjan.

Obrana je odigrala svoj dio utakmice gotovo bez greške, a već spomenuti Aleksandar Kruhek, stariji kadet je bio jedan od glavnih igrača obrane i u skroz pomlađenoj seniorskoj ekipi.

Drugog dana slika je bila obrnuta i sličila je utakmicama koje su Varaždinci odigrali do tada, tj. većina mladih igrača nije bila spremna suprotstaviti se profesionalnom bacaču s kojim su Zagrebaši započeli utakmicu te su držali rezultat za goste do sredine utakmice na 3-2, kada dolazi do ogromnog pada u igri i odvajanja gostiju na desetak razlike.  Do kraja susreta nije bilo za očekivati ništa više od visoke pobjede gostiju.

Nakon ovih utakmica i  prvom, važnom pobjedom u nastavku sezone, Varaždinci su se odvojili od ekipe Sisak te su zauzimaju četvrto mjesto na tablici.

Nastavak sezone za seniore slijedi tek za dva tjedna kada će na svom terenu Varaždinci ugostiti trenutno treću ekipu na ljestvici, karlovačku Olimpiju.

Komentari