USKRSNA EUHARISTIJA

Varaždinski biskup mons. Radoš predvodio uskrsno slavlje

Objavljeno: 12.04.2020. 14:58

Zadnja izmjena: 12.04.2020. 15:13

Svečano euharistijsko slavlje na Nedjelju Uskrsnuća Isusova, 12. travnja, predslavio je u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo varaždinski biskup mons. Bože Radoš.
U zajedništvu s mjesnim biskupom bili su biskup u miru mons. Josip Mrzljak, te kanonici Stolnog kaptola i biskupovi najbliži suradnici. Sveta misa slavljena je bez prisustva vjernika u katedrali.
Biskup Radoš je u uvodu misnog slavlja napomenuo kako je Uskrs blagdan mira te kako Uskrsli Gospodin sada dolazi među svoje učenike, među sve nas. Svakome od nas Isus je došao poželjeti mir, poručio je biskup te dodao da u onoj duši u kojoj ima mira, ima i istinske radosti.
Na kraju propovijedi biskup je svima poželio da na Uskrs uđu u Isusov grob kako bi mogli udahnuti i prenositi drugima njegov život.

- Onaj koji je uskrsnuo daje nam novu priliku za život, mir i radost, poručio je mons. Radoš, dok je na kraju svete mise, još jednom čestitavši miran i blagoslovljen Uskrs, pozvao sve vjernike da u svojim kućama izvade krsne svijeće i zapale ih na stolu prije molitve uz uskrsni ručak.

- Uskrsna svijeća je slika i našega krštenja pa neka to bude 'propusnica' koju ćemo dati Gospodinu da uđe u našu kuću i bude svjetlo i radost koje nosi mir. Neka vam Uskrsli Gospodin bude najveća sreća života, poručio je prije završnog blagoslova varaždinski biskup Bože Radoš.

Komentari