STOLNI TENIS

Varaždinski Croatia Open, ITTF stolnoteniski turnir Premium kategorije od iduće godine ulazi u najvišu Golden kategoriju

HSTS

Objavljeno: 02.09.2018. 12:26

Od 12. do 16. rujna u Varaždinu će se održati Croatia Open, ITTF turnir Premium kategorije, na kojem će nastupiti više od 300 stolnotenisača i stolnotenisačica u juniorskim i kadetskim kategorijama.

Lani se brojka zaustavila na 259 natjecatelja. - Istina, nikad više sudionika, normalno je da smo super zadovoljni odazivom. Ove godine nema Japanaca i Korejaca, ali nam dolaze Kinezi, Singapurci... Pedesetak prijava više u odnosu na lani, odlična najava za sljedeću sezonu kada selimo u još veći rang - istaknuo je Tomislav Crnadak za HSTS, predsjednik STK Varaždin, kluba koji vodi cijelu organizaciju.
Croatia Open od 2019. bit će jedan od četiri turnira na svijetu u Golden kategoriji. Bolje od te nema. Tri turnira su u Aziji i jedan u Hrvatskoj u Varaždinu.
- Zaustavili smo se na 310 prijava i 37 zemalja. Još jednom smo potvrdili da smo među najboljim omladinskim turnirima na svijetu. Bolji su Mađari i Česi, dok je, naprimjer, Švedska, koja od samih početaka ima svoj turnir, iza nas, istaknuo je direktor turnira Alen Ivančin i dodao da Golden priča neće biti skuplja. - Nama će zapravo biti isto. I to samo nama. Naime, mi sad već imamo uvjete kao da smo Golden serija. Pet dana turnir je pokriven streamingom, pet kamera, centralni teren, a imat ćemo i prijenos uživo juniorskih finala na Sportskoj televiziji. Ušli su u top četiri svjetska turnira, imat će najviši koeficjent, no ima i problem. 

Problem je rasvjeta
- Imamo problem s dvoranom, odnosno rasvjetom. Morat ćemo uložiti 30 tisuća kuna svojih sredstava u dodatnu rasvjetu kako bi sve bilo po pravilima. Dvorana je rađena za rukomet i najviše je osvjetljen teren, dok su rubni dijelovi dvorane dosta lošije osvjetljeni. Problem je što ćemo dodatnu rasvjetu morati financirati svake godine, ukoliko želimo zadržati turnir ovakve kvalitete. Realno, nama je to velik novac - zaključio je Ivančin. 
Šteta da Grad Varaždin ne ragira bolje na ovakve probleme, jer stolni tenis je jedan od njihovih najjačih sportskih proizvoda. Usto, u tih šest dana kroz grad će proći oko petstotinjak inozemnih gostiju, sa svih kontinenata osim Australije i ostvarit će se oko 2500 noćenja, naglašava Ivančin. 
 

Komentari