Varaždinski dvojac poklonio svoju tvrtku preko oglasnika

Objavljeno: 22.02.2013. 14:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: ilustracija

Zoran Kučar i Matija Vugrinec, vlasnici male marketinške tvrtke Diruo marketing sa sjedištem u Črncu Biškupečkom, krajem prošle godine odlučili su pokloniti svoj biznis putem internetskog oglasnika.

Kako nam je rekao Zoran Kućar, oglas je bio uspješan pa je ovih dana njihova tvrtka već promijenila vlasnika.

- Budući da sam se ja odlučio posvetiti obavezama na fakultetu, a kolega Matija Vugrinec dobio je ponudu za posao iz Italije, odlučili smo pokloniti tvrtku. To je bio glavni razlog. Smatrali smo da nema smisla prodavati je, jer je sam trošak otvaranja tvrtke bio mali, napomenuo je Zoran Kučar.

Prema njegovim riječima, odaziva na njihov oglas na početku i nije baš bilo, no kasnije se javljalo sve više ljudi, iako je ozbiljnih ponuda bilo svega nekoliko.

- Bavili smo se marketingom, uglavnom smo surađivali s ugostiteljima s ovog područja. Poslovali smo pozitivno, tako da će osoba koja je preuzela tvrtku moći nastaviti s poslovanjem, a s tvrtkom smo prenijeli i postojeće klijente. Koliko znamo, novi vlasnik već ima daljnjih planova.

Što se samog oglasa tiče, odlučili su pokloniti tvrtku besplatno, jer su smatrali da je to jedino fer.

- Ima dosta oglasa u kojima se tvrtke prodaju za neku simboličnu cijenu, no mi smo smatrali da, kad već poklanjamo, neka to zaista bude besplatno, rekao je na kraju Zoran Kučar.

Komentari