'podizanje svijesti'

Foto - Varaždinski fakulteti obilježili Svjetski dan zaštite okoliša

Grad Varaždin

Objavljeno: 06.06.2023. 08:33

Zadnja izmjena: 06.06.2023. 08:43

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj u ponedjeljak je zajedno s dekanom Geotehničkog fakulteta Hrvojem Meaškim, dekanicom Fakulteta organizacije i informatike Ninom Begičević Ređep te dekanicom Tekstilno-tehnološkog fakulteta Anicom Hursa Šajatović prisustvovao obilježavanju Svjetskog dana zaštite okoliša u Varaždinu koje se održalo u Šetalištu Ivana Pavla II.

Ove su godine, s ciljem podizanja svijesti javnosti o aktivnostima vezanima za zaštitu okoliša, Geotehnički fakultet, Fakultet organizacije i informatike i Tekstilno-tehnološki fakultet organizirali obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša kako bi svim zainteresiranim posjetiteljima kroz dostupne informacije na izložbenim štandovima, izložbenim i edukativnim maketama i prigodnim radionicama predstavili tehnologije pročišćavanja zraka i voda, zaštite tla, ponovne uporabe različitih vrsta otpada i primjenu informacijskih tehnologija u zaštiti okoliša.

Ove godine slogan događanja bio je #BeatPlasticPollution čime se građane želi osvijestiti koliko su u rješavanju sve većeg problema onečišćenja plastikom važni upravo postupci ljudi u okolišu te koliko je bitno implementirati kružno gospodarstvo.

- Podržavamo ovakve projekte koji rade na podizanju svijesti o važnosti zaštite okoliša kod naših građana, posebice kod mladih i veseli me da se mladi uključuju i da pokazuju interes, to je znak da se sav trud isplati. U Gradskoj upravi ograničili smo upotrebu jednokratne plastike i zaista se trudimo da Varaždin na svaki način bude zeleni grad - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Komentari