MOP festival

Varaždinski festival multimedije širi se povijesnom jezgrom

Objavljeno: 04.05.2016. 16:36

Zadnja izmjena: 04.05.2016. 16:36

MOP Špancirfest festival multimedije održat će se od 23. do 28. svibnja, a peto izdanje varaždinskog festivala digitalne kulture donosi kvalitetan program u svim svojim segmentima. 

U  varaždinskom HNK-u održat će se trinaest predavanja koja  obuhvaćaju oblikovanje digitalnih medija, a u palači Herzer šest  radionica s tematikom  tehnologija i principa njihovog korištenja u stvarnom radnom okruženju. Festival po prvi puta otvara prostor  za djecu i mlade osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te će Hrvatsko dizajnersko društvo održati dvije radionice uvoda u  dizajn. 

Tri izložbe

Tijekom festivala u Galerijskom centru Varaždin održat će se tri izložbe koje obuhvaćaju različite multimedijalne izričaje te radove istaknutih umjetnika, ali i studenata Odjela za medijski dizajn Sveučilišta Sjever.  U sklopu programa City&Party u Klubu Zvonimir Rogoz i četiri kafića u subotu 28. svibnja održat će se party program, u kojem će između ostalog sudjelovati  Chui te  Chew the Fat! Croatia,  a na gradskoj će vijećnici Ivan Lušičić Liik izvesti interaktivni 3D maping ORNAMENT III.

Udruga MOP je započela sa službenim radom 2014. godine, a s organizacijom MOP festivala krenulo se već u proljeće 2012. godine. Varaždinski festival multimedije  do sada je održan 4 puta kao godišnji regionalni festival kroz koji se promiče multimedija i digitalna kultura, a  s naglaskom na razmjeni znanja i kreativnom korištenje novih tehnologija u umjetnosti, znanosti i dizajnu.

Međusobna suradnja

Pošto je osnovni cilj i Udruge MOP i Špancirfesta  razvoj kreativnih i kulturnih industrija, od ove godine partner Udruge MOP i suorganizator festivala multimedije je Turistička zajednica grada Varaždina. Isto tako, Udruga MOP će se kao partner uključiti u organizaciju Špancirfesta, a kroz tu suradnju Špancirfest će napraviti bitan korak u realizaciji svojega plana da postane cjelogodišnji festival.  Štoviše, udruživanjem kreativnih i organizacijskih kapaciteta festival multimedije će ojačati i programski i organizacijski te će se proširit varaždinskom povijesnom jezgrom te generirati dodatni turistički promet.

Komentari