pobjeda u ivancu

Varaždinski folklorni ansambl izborio nastup na državnoj smotri folklora

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.09.2017. 14:15

Zadnja izmjena: 12.09.2017. 14:28

U Ivancu je u nedjelju održana 14. Smotra koreografiranog folklora Varaždinske Županije. Na ovom natjecanju birao se najbolji ansambl koji će predstavljati Varaždinsku Županiju na državnoj smotri koreografiranog folklora u organizaciji Hrvatskog Sabora kulture.

Za natjecanje su se prijavila tri folklorna ansambla: Centar tradicijske kulture Varaždin, KUD „MAK“ Trnovec i Varaždinski folklorni ansambl, a svaki od njih je morao izvesti po dvije koreografije, jednu iz svog kraja i jednu iz drugih dijelova Republike Hrvatske.Nakon izvedenih koreorafija, selektori Hrvatskog Sabora kulture Ivančica Ivkanec, Nikola Kotur i Petar Varga proglasili su Varaždinski folklorni ansambl pobjednikom ove smotre, čime je obranjena prošlogodišnja titula.

Varaždinski folklorni ansambl je na smotri nastupio sa plesovima Baranje u koreografiji Pjerina Hrvaćanina „Lolo moja“ i sa praizvedbom koreografije „Kućanske kućanice“ koju je na scenu također postavio Pjerino Hrvaćanin.

U revijalnom dijelu smotre još su nastupili gosti KUD Belica (kao ovogodišnji pobjednik međimurske smotre koreografiranog folklora) i domaćin KUD Salinovec.

 

Komentari