odličan nastup

Varaždinski gimnazijalac Matija Pongračić osvojio prvu nagradu na državnom natjecanju ''Znanstvenik u meni''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.01.2019. 15:30

Zadnja izmjena: 09.01.2019. 15:30

Zum - Znanstvenik u meni! je natjecanje u komunikaciji znanosti namijenjeno učenicima srednjih škola u Republici Hrvatskoj, a stručni žiri i publika odabrali su 8 najboljih, među kojima su odabrane prezentacije: Matije, Mirte i Flore, učenika Prve gimnazije Varaždin. Na finalnom natjecanju Matija Pongračić osvojio je prvu nagradu i nagrađen je prijenosnim računalom Lenovo i evotv start paketom.

Matija Pongračić se pod mentorstvom profesorice Slavice Kelemen, natjecao se s temom iz područja umjetnosti i znanosti. Radom „ Je li moj instrument dobro ugođen“ povezuje glazbu, fiziku i matematiku. Mirta Vučetić  i Flora Lalić, pod mentorstvom profesorice Martine Vidović, odabrale su temu iz područja biologije i medicine - ˝Dajte šansu antioksidansu˝. Pokusom su dokazale zastupljenost antioksidansa u kurkumi, đumbiru i zelenom čaju te objasnile kako antioksidansi u začinima i čaju mogu doprinjeti zdravlju ljudskog organizma.

Odabrani finalisti pozvani su na završnicu natjecanja, koja se održala 4.1.2019. u hotelu Panorama, gdje su svoje prezentacije izveli uživo – pred žirijem, publikom i ostalim natjecateljima. Oba izlaganja su kvalitetom teme i izlagačkih vještina zaslužila veliki pljesak i podršku publike, naši učenici izvrsno su izložili odabrane teme te dokazali da se znanstvenici zaista nalaze u njima.

 

Komentari