Varaždinski HDZ traži izvještaj o poslovanju Aquatehnike

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 14.04.2014. 16:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Gradska organizacija HDZ-a Grada Varaždina priopćenjem se oglasila nakon konferencije za novinare, koju je u petak održala Uprava i Nadzorni odbor tvrtke Aquatehnika.

>> Novak: Aquatehnika je stabilna tvrtka, čekaju nas višemilijunski poslovi

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Pad prihoda u nekoliko godina s 50 na 17 milijuna kuna, otpuštanje, ili kako to predsjednik Uprave Aquatehnike Gordan Novak pojašnjava da nije otpuštanje nego jednostavno nisu produženi ugovori za desetak djelatnika, što inače predstavlja gotovo 10 posto zaposlenika tvrtke, zapošljavanje po stranačkim kriterijima, sve su to činjenice na temelju kojih su i Uprava tvrtke i Nadzorni odbor u petak pred novinarima i javnosti zaključili da je u Aquatehnci sve "divno i krasno".

Ne zamara predsjednika Uprave Novaka što je pad prihod u nekoliko godina gotovo 33 milijuna kuna. Samo da podsjetimo za takvo strmoglavo rušenje prihoda Uprave  u normalnom poslovnom svijetu,  podnose ostavku, ali ne i u Varaždinu.

Ne zamara predsjednika Uprave Novaka što je gotovo 10 posto zaposlenika dobilo otkaz, točnije, nisu im produženi ugovori. Po kojim kriterijima su se donosile odluke koga će se otpustiti. Čudno je da su baš ta radna mjesta bila višak, a ne primjerice tajnice predsjednika Uprave, koja je ujedno i supruga zamjenika varaždinskog gradonačelnika Vjerana Radelića. Pitamo se zašto višak nije bilo radno mjesto g. Gorana Cmrečaka, za kojeg sada Nadzorni odbor kaže da ga treba otpustiti, a Uprava kaže da hoće ako baš mora ali tek 01. srpnja. Do tada će taj isti g. Cmrečak koštati porezne obveznike između 40 i 50 tisuća kuna. Otprilike dovoljno novaca da se zaposle tri mlada stručnjaka s diplomom, na godinu dana, kroz program stjecanja iskustva bez zasnivanja radnog odnosa.

Sa svim ovim činjenicama, zbog kojih u normalnom poslovnom svijetu, slijede ostavke, Uprava i Nadzorni odbor izlaze pred javnost i arogantnim nastupom uvjeravaju  da problema zapravo nema, te da su drugi krivi jer ne pričaju pozitivno o Aquatehnici i njezinom poslovnom okruženju.

Zbog svih događanja u posljednje vrijeme u Aqutehnici, te zbog posljednje neprihvatljive arogancije Uprave, Hrvatska demokratska Zajednica grada Varaždina tražit će izvještaj o poslovanju tvrtke na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća te ćemo otvoriti raspravu i još jednom ponoviti da se u gradskim tvrtkama i tvrtkama kćeri obvezno odrade revizije u najkraćem mogućem roku kako  bi spriječili da se ovakve situacije više ne mogu događati. Ovim putem javno pozivam predsjednika Uprave Novaka da se pripremi za sjednicu i da vijećnicima i gledateljima tv prijenosa pojasni kako je pad prihoda od 33 milijuna kuna dobar poslovni rezultat.

Također, pozivamo  i predsjednika Nadzornog odbora Božidara Kolarića da sazove odmah i slijedeću konferenciju za novinare Aquatehnike, te neka pokuša pojasniti građanima zašto je baš on u ovom trenutku došao na čelo Nadzornog odbora tvrtke. Vjerujemo da će naći sasvim logično pojašnjenje kao i što je pojašnjenje da je pad prihoda od 33 milijuna kuna dobar poslovni rezultat.

Na kraju iz HDZ-a poručujemo da je možda s pozicije Uprave u tvrtki sve divno i krasno, ali što se tiče nas u HDZ-u, rješavanje nagomilanih problema vezano na poslovanje te borba protiv stranačkih uhljebljenja i nepotizma – TEK JE POČELA."

Priopćenje je potpisao predsjednik GO HDZ-a Grada Varaždina Marijan Kovačić.

Komentari