prilika za druženje

Varaždinski i lepoglavski izviđači na smotri saveza izviđača Hrvatske

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.07.2017. 13:23

Zadnja izmjena: 28.07.2017. 13:27

Izviđači iz Odreda izviđača „Sirius“  i Odreda izviđača "Lepoglava" danas su već četvrti dan na 10. smotri Saveza izviđača Hrvatske u Kamanju u Karlovačkoj županiji na samoj rijeci Kupi. Smotra je veliko logorovanje na kojem ove godine sudjeluje oko 1200 izviđača iz Hrvatske, a tu su  i gosti iz Francuske, Belgije, Izraela, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Slovenije.

 Nakon što su svi podigli svoje šatore te napravili kuhinje, blagovaonice, tuševe i umivalište te vatrišta, zajedno s prijateljima iz Koprivnice, Čakovca i  Lepoglave, lepoglavski i varaždinski izviđači krenuli su na aktivnosti prilagođene dobi sudionika. Tako su danas najmlađi članovi igrali zanimljive štafetne i suradničke igre, oni malo stariji bili su u potrazi za blagom, prošli su orijentacijski labirint i od volontera Crvenog križa učili o prvoj pomoći. Poslastica za kraj dana bilo je Noćno izviđačko orijentacijsko natjecanje.

U ponedjeljak je u poštanskom uredu Kamanje predstavljen poštanski žig i razglednice koji su prigodno izrađeni povodom održavanja 10. smotre Saveza izviđača Hrvatske. Razglednica i poštanski žig  bit će lijepa uspomena i dio kolekcije filatelista, a bit će i pohranjeni u muzeju pošte u Zagrebu.

U utorak je bilo svečano otvorenje Smotre, kojoj su nazočili brojni uzvanici, a sve izviđačke udruge kratko su se predstavile. Nakon otvaranja mogla se pogledati izložba o izviđačkom pokretu u Hrvatskoj i prijašnjim smotrama. Iako vrijeme ne ide na ruku izviđačima u Kamanju, jer svakoga dana pada kiša, atmosfera je vesela. Uživaju u ljepotama rijeke Kupe i prirodi koja je okružuje. Izviđači će u Kamanju provesti 10 dana.

Komentari