u kamanju na kupi

Varaždinski i lepoglavski izviđači sudjelovali na smotri izviđača Hrvatske

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.08.2017. 13:48

Zadnja izmjena: 25.08.2017. 13:48

Na ovogodišnjoj 10. smotri Saveza izviđača Hrvatske, koja je trajala od 24. srpnja do 2. kolovoza u Kamanju na rijeci Kupi, sudjelovali su varaždinski i čakovečki izviđači iz Odreda izviđača “Sirius” te lepoglavski izviđači iz Odred izviđača “Lepoglava”.

Ove je godine na smotri sudjelovalo oko 1200 izviđača iz Hrvatske zajedno sa gostima iz Francuske, Belgije, Izraela, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Slovenije. Kroz raznovrstan program Smotre izviđači su između ostalog sudjelovali u plovidbi čamcem, planinarenju, noćenju na otvorenom, Scoutballu i orijentacijskom labirintu.

Osim mnogobrojnih aktivnosti iz programa Smotre i vlastitog programa, izviđači su imali mogućnost sudjelovati na Državnoj izviđačkoj olimpijadi (DIO) za starije izviđače te Izviđačkom olimpijskom višeboju (IOV) za mlađe izviđače.

Zadnji dan prije samog odlaska kućama izviđači su morali srušiti šatore, blagavaonice, montažne kuhinje, jarbole i ostale objekte koji su život u prirodi činili ugodnijima. Na kraju su svim sudionicima podijeljene prigodne diplome za ostvarene programske rezultate na Smotri.

Inače, početkom mjeseca rujna započet će nova školska godina, a time i mogućnost upisa u jednu od izviđačkih udruga koje djeluju na području naših gradova i županija. Više o izviđačima može se doznati na stranicama krovnog Saveza izviđača Hrvatske www.scouts.hr ili na web i FB stranicama lokalnih izviđačkih udruga.

 

Komentari