Varaždinski kuhar Marin Pozder je sudjelovao na Natjecanju Hrvatskog kuharskog kupa 2. kola pod nazivom 'Bilogorsko kolo'.
Natjecatelji su pripremali svečane hladne plate od smuđa i šarana i svježeg sira, toplo glavno jelo s prilogom od svinjskog filea, a slastičarko umijeće pokazali su kod pripreme deserta od oraha, meda i šljiva i to sve za 12 osoba.
U dvije od tri kategorije je pobijedila kuharica iz Vinkovaca, Ana-Maria Stanković kojoj je pomagao Marko Kovačević. Varaždinski kuhar, Marin Pozder je s pomoćnikom Stjepanom Prašnjakom iz restorana Bedem, pripremio najbolji desert te sveukupno zauzeo drugo mjesto. Trećeplasirani u ukupnom poretku bio je Antonio Bukvić i njegov pomoćnik Tomislav Sabolić iz Party d.o.o. iz Koprivnice.
Hrvatski kuharski kup je mjesto susreta kuhara i slastičara iz svih krajeva Hrvatske i odlična platforma sa afirmaciju mladih kuhara, stjecanja novih kulinarskih znanja i vještina te razmjena iskustva.
Komentari