gastronomska raznolikost

Varaždinski kuhari na Hrvatskom kuharskom kupu u Slavonskom Brodu postigli vrijedne rezultate

Objavljeno: 27.11.2016. 17:38

Zadnja izmjena: 27.11.2016. 18:32

Varaždinski kuhari sudjelovali su na nedavnom održanom Hrvatskom kuharskom kupu u Slavonskom Brodu i svojim gastronomskim delicijama postigli vrijedne rezultate.

Kuhari Marin Pozder i Jan Tvarog, kojima je ovo bilo prvo natjecanje u Hrvatskom kuharskom kupu, osvojili su visoko drugo mjesto, dok su kuhari Ivan Tomas i Ivan Fot osvojili treće mjesto.

Natjecateljske ekipe su sva jela pripremala u tri kategorije - hladna plata ili predjelo, toplo glavno jelo i desert. Sudjelovalo je 8 natjecateljskih ekipa koju su činila dva kuhara, a osim varaždinske ekipe, natjecali su se još i kuhari iz Dubrovnika, Orahovice, Slavonskog Broda, Požege, Vinkovaca i Fažane. 

Kuhari iz naše županije posebno su se istaknuli pripremom glavnog toplog jela, kojim su oduševili žiri i tako pobijedili, ali i pripremom deserta. Svima su podijeljene diplome i prigodni darovi, a ukupnim pobjednicima kupa i novčane nagrade. 

Hrvatski kuharski kup sadrži povezana kulinarska natjecanja koja se na razne zadane teme održavaju diljem Hrvatske, a kako bi se na najbolji mogući način cilj predstavila njena bogata gastronomska ponuda. 

Komentari