Varaždinski kuhari sudjelovali su na nedavnom održanom Hrvatskom kuharskom kupu u Slavonskom Brodu i svojim gastronomskim delicijama postigli vrijedne rezultate.
Kuhari Marin Pozder i Jan Tvarog, kojima je ovo bilo prvo natjecanje u Hrvatskom kuharskom kupu, osvojili su visoko drugo mjesto, dok su kuhari Ivan Tomas i Ivan Fot osvojili treće mjesto.
Natjecateljske ekipe su sva jela pripremala u tri kategorije - hladna plata ili predjelo, toplo glavno jelo i desert. Sudjelovalo je 8 natjecateljskih ekipa koju su činila dva kuhara, a osim varaždinske ekipe, natjecali su se još i kuhari iz Dubrovnika, Orahovice, Slavonskog Broda, Požege, Vinkovaca i Fažane.
Kuhari iz naše županije posebno su se istaknuli pripremom glavnog toplog jela, kojim su oduševili žiri i tako pobijedili, ali i pripremom deserta. Svima su podijeljene diplome i prigodni darovi, a ukupnim pobjednicima kupa i novčane nagrade.
Hrvatski kuharski kup sadrži povezana kulinarska natjecanja koja se na razne zadane teme održavaju diljem Hrvatske, a kako bi se na najbolji mogući način cilj predstavila njena bogata gastronomska ponuda.
Komentari